Geniet van twee keer goud en één keer zilver.
Geef een pakket cadeau voor de eindejaarsfeesten.
"Ik ben heel trots op wat we verwezenlijkt hebben maar we blijven met de voetjes op de grond. We zijn grotendeels afhankelijk van de natuur. Ieder jaar is anders en dankzij ons fantastisch team halen we er het beste uit!"
Het pakket bevat 1 schuimwijn en 3 witte wijnen van Entre-Deux-Monts.
Het wijndomein Entre-Deux-Monts is ontstaan door drie generaties van de familie Bacquaert. Het begon met grootvader Jean, die halverwege de vorige eeuw de eerste wijngaard verwierf op de glooiende heuvels van de Rodeberg en Zwarteberg. Zijn zoon Yves, een gedreven wijnhandelaar, inspireerde zijn eigen zoon Martin om wijnmaker te worden. Martin, die bio-ingenieur werd uit liefde voor de natuur, raakte gepassioneerd door wijnbouw toen hij als jongeman hielp bij de druivenoogst van een bevriende wijnboer. Na studies wijnbouw en oenologie in Frankrijk en ervaring in Franse en Italiaanse wijnhuizen, begon hij in 2004 Belgische wijnen te produceren. Ondanks de uitdagingen van een koel klimaat en veranderende weersomstandigheden, is het domein uitgegroeid tot 20 hectare en produceert het jaarlijks 120.000 flessen, geliefd bij kenners en wijnliefhebbers. De wijnen van Martin worden jaar na jaar bekroont met bronzen, zilveren en gouden medailles. En niet enkel op de verkiezing van Beste Belgische wijn. Trots op onze wijn uit West-Vlaanderen.
Wanneer twee jubilarissen elkaar ontmoeten, vloeien de beste aroma's samen. Entre-Deux-Monts viert zijn 20ste en Ribbens Globalwines zijn 25ste verjaardag.
"Internationaal worden we gecatalogeerd als een cool climate wijndomein. Dit type wijnen wordt hoofdzakelijk in noordelijke streken geproduceerd. Ze zijn minder krachtig in alcohol dan zuidelijke wijnen en bieden meer fraîcheur en verfijning.”
Het is een ideaal aperitief deze Wiscoutre Blanc de Blanc Brut met passende diverse hartige hapjes. Maar je kan hem ook serveren bij oesters, diverse zeevruchten of een heerlijke geitenkaas. Maar hij zal elk feest tot een sprankelend feest maken.
De Pinot La Douve kan zeker geserveerd worden als aperitief en dan door drinken bij heerlijke frisse salades. Maar ook zeker bij niet te complexe vis en wit vlees gerechten. En hij is ook liefhebber van een geitenkaasje.
De Quatre Cépages kan makkelijk gastronomisch worden ingezet. Denk maar aan een aperitief om te starten met nadien salades en zeevruchten. Maar ook asperges of een tomaat met garnalen. En waarom niet eens bij een heerlijk gebakken zeetong. Of een andere gebakken vis uit de Noordzee.
De Chardonnay kan bij redelijk wat gerechten geserveerd worden. Zoals diverse visbereidingen in saus. Maar mag ook een kreeftje zijn of bij lichte bereidingen van wit vlees of gevogelte. Denk maar aan een heerlijke Vol-au-Vent. Graag in een groot glas serveren en misschien vooraf even in een karaf gieten.